Dames Derde Provinciale B | VC Felco Gavere 3 – Wetteren 0

Set 1: 25-18 | Set2: 25-11 | Set 3: 25-18

| Nieuwe Truitjes | 

Voor het eerst in hun nieuwe “flashy” groen-zwarte outfit krijgen onze dames opnieuw de kans om in het bovenste gedeelte van de rangschikking te blijven. De sponsors kregen een strategische plaats op hun kledij.

Set 1 met in de basis Evelien, Femke, Joline, Geraldien, Lies en Hannah

Met een gelukte plaatsbal brengt Geraldien meteen Felco op voorsprong. Amelie doet een knappe redding en Femke valt aan uit stand 2-0. Ook vanop de achterlijn scoort Femke met gestrekte opslagen. Wetteren geraakt niet door het blok van Geraldien en Joline en we snellen naar 6-3 met een superkorte opslag, die over de netrand rolt, van Joline. Een mooi éénhands-pas en Hannah diagonaal naar 8-5. Hannah neemt VCG verder op sleeptouw en brengt met gerichte opslagen stand op 11-8. Joline valt verstandig aan en neemt blok mee. 13-9. Knap door de straat van Lies en het scorebord springt op 15-11. Wetteren bijt terug naar 16-15. Hannah stopt die reeks met harde aanval. Evelien blokt eerst attent in het midden en scoort direct daarna met krachtige middenaanval. Weer op voorsprong met 19-15. Charlotte en Karen in de plaats van Lies en Femke. Karen neemt de spelverdeling over. Met een korte opslag kruipt Wetteren weer dichterbij tot 19-18. Hun volgende aanval gaat echter buiten. Hannah weer met goede opslagen en we krijgen setbal. Coach van Wetteren probeert nog te storen met een time out, maar Charlotte maakt koelbloedig af van op positie 2.
Set 1 is binnen met 25-18.

Set 2 Femke, Joline, Geraldien, Lies, Hannah en Evelien.

Ons kanon is goed geladen. Met een sterke opslagreeks in het achterveld van Wetteren, brengt Femke ons al meteen op 4-0. Strak over het net is de specialiteit van Joline en met haar opslag vliegen we naar 6-1. Met een gerichte zachte aanval door het midden van Evelien, komen we aan de eerste technische time-out op 8-2. Joline scoort met een knap gekruiste aanval. Tijd voor time out 1 voor Wetteren op 12-5. Femke op dreef en met een mooie plaatsbal van op positie 2 juist op de driemeter lijn van Wetteren. Joline neemt weer blok mee en we kunnen drinken op 16-10. Een ace van Joline. Applausvervanging van Hannah door Charlotte. Geen problemen meer voor Felco, Jolien nog wat harde opslagen en Geraldien maakt het einde aan deze korte set met een superkorte opslag juist over het net. 25-11.

Voor het begin van set 3 neemt een super enthousiaste Amelie haar medespeelsters met handengeklap direct in de goede stemming. Een gewijzigde opstelling met Jolien Schelstraete, Femke, Karen, Geraldien, Lies en Hannah.

Geplaatste aanval van Karen en we komen terug tot 2-3. De opslag van Femke krult zich over de netrand en we blijven in de achtervolging 5-6. Wetteren geeft zich niet gewonnen en loopt uit tot 6-8. Maar Hannah scoort weer van op opslaglijn, bordjes in evenwicht op 8-8. Karen smasht diep en eerste maal op voorsprong 9-8. Jolien knalt knap door het midden, de Felco-locomotief is nu hopelijk voor goed vertrokken. 13-8. Femke lukt met een aanval vanaf positie 2. Een nieuwe ace, ditmaal voor Hannah. 15-8. Charlotte komt in de plaats van Karen en Femke zorgt met een ace voor 19-10. Joline neemt de plaats in van Lies op stand van 21-13. Charlotte met twee uitstekende jumpopslagen, brengt Felco op matchbal. Minuutje, zegt coach Pieter en neemt onverwachts time out op 24-15. Was het nog te vroeg om te stoppen en was hij al aan het vragen wat ze zouden drinken naar de wedstrijd ? Wetteren komt nog terug tot 24-18. Pieter grijpt in met tweede time-out. “Als ge wilt dat ik trakteer dan moet ge’t nu wel afmaken”, was de klare boodschap. Na een lange rally en perfecte straataanval van Hannah is de derde set ook binnen. 25-18.

Een korte en krachtige wedstrijd. De ploeggeest zit goed. De Felco familie wint dit weekend bijna alles. Zou er een speciale stof in die nieuwe truitjes zitten??

Dirk Van Durme

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw