Meisjes Regionale Scholieren B | VC Felco Gavere 3 – Richa Michelbeke 0

| Kampioenen |

Wel de mond vol over de jeugd en de toekomst, maar in de praktijk alleen maar focussen op het eerste herenteam. Terecht al die aandacht natuurlijk voor onze voortreffelijk draaiende mannenploeg in eerste divisie, een team waarop elke club trots zou zijn. En die trots straalt ook af op de jeugd. Zeker nu die het net zo goed doen. De ene na de andere tegenstander wordt van het veld geblazen. Daarom nu voor eens en altijd aandacht voor deze meiden scholieren. Brave, welopgevoede, meiden, want Sint heeft er niet eentje meegenomen in de zak richting Spanje. Dat zou hij trouwens eens moeten flikken.

Zaterdagmiddag klokslag middaguur was dan de clash van de eerste speelronde in de thuishaven van Felco, de vertrouwde Vierklaver. Tegenstander is het nummer twee in de rangschikking Richa Michelbeke, inderdaad de jeugd van de ereklasvrouwenclub in de regio. Het team staat bij het eerste fluitsignaal van arbiter Patrick op drie punten achterstand. Kan het in de komende uren langszij komen? Dat hopen alle aanwezige getrouwe Felcomannen en vrouwen natuurlijk niet. En eigenlijk gaan ze er ook vanuit dat het niet zal gebeuren ook. Wie zijn dan die getrouwen? Mag je eigenlijk niet zeggen, maar dat is om te beginnen al onze al genoemde thuisarbiter Patrick. En een hele rij kwieke en fanatieke mannen en vrouwen, ouders en familie van de meiden. En zo hoort het ook, wel of geen verstand van volleybal, maar er zijn. Papa’s en mama’s. Moeten zich natuurlijk wel gedragen, maar enkel aanwezig zijn is genoeg. In goede en slechte tijden, hoewel die laatste nog niet zijn aangebroken. Alle mensen die ergens goed in zijn geworden, hebben het gevoel door anderen en zeker de ouders mentaal gesteund te worden. Zijn daar ook wat trouwe bestuursleden, zoals voorzitter Piet en hoofd scouting en technische leiding Sjors, de man die goed, nou ja redelijk, kan inschatten welke volleybaltoekomst er voor de meiden in het verschiet ligt. Zijn er ook wat geïnteresseerde en Felcomeidenminnende, in ieder geval de volleybalprestaties dan, passanten. Waaronder de schrijver van dit verhaaltje, overigens ook een papa van Felcovolleyballers. Last but not least natuurlijk ook Theo, de leidende professional, die uren, dagen en nachten wakker ligt en denkt over hoe het allemaal nog beter kan om alles uit het team te halen wat er in zit, om kampioen te worden. En alles wat die bedenkt ook op de trainingen, onderweg en langs het veld lief en duidelijk toe te roepen.

Zonder enige vorm van angst nemen de bezoeksters het initiatief. Vier keer achter elkaar kunnen de ingestudeerde pasjes, patronen en beweginkjes, die erg lijken op wat je tegenwoordig in een zwembad ziet, maar hier dan zonder water en muziekje, uitgevoerd worden: 1- 4. Felco is niet onder de indruk en ramt een paar opslagen op en prikt een paar aanvalsballen precies in het zwak verdedigd centrum van Richa. Opdracht van Theo? En Felco is bij 5 – 5 weer bij. Langzaam verlaat Felco wat de aarzeling en het wat angstiger spel en keert het vertrouwen van weleer terug. Aangemoedigd door de nooit verzakende getrouwen aan de kant. En de koortjes van de wisselspelers. Maar van afstand nemen is nog lang geen sprake. Richa heeft ook koortjes en meegenomen publiek, de spelers kennen er ook wat van. We zien van beide kanten knoeperopslagen en bij redelijke verwerking daarvan mooie aanvalpatronen met opvallend ruime en mooie passes van alle passeuses. Felco moet desondanks, verdienste van de bezoekers, steeds een paar punten achtervolgen, ondanks Theo’s time out bij 11 – 14. Felco vergeet ook wat van de ongelukkig vallende ballen te maken door bijvoorbeeld die prikbal in het midden te vergeten. Maar bij 12 – 15 is het welletjes. De start is een opslagace, en opslagkanon maakt direct korte metten met de achterstand: 15 – 15. Om direct ook maar verder gehakt te maken van nu tot een wat aangeslagen en angstiger Richa: 19 – 16. Richa herpakt zich, en er ontstaat een mooi stoer spelletje, zoals later bleek het beste van de match, waarbij de bezoeksters nog wel wat terug mogen doen, maar Felco vol vertrouwen met mooie opslagen en aanvallen de eerste set pakt: 25 – 22.

De toon is gezet. Opvallend hoe de succesformule van de eerste mannenploeg bij deze meiden is terug te vinden. Allereerst de fenomenale opslagdruk. Het lijken we kopieën van die van Theo, technisch perfecte. Door wie dan ook, door de langste, de kortste en ook de andere weten van wanten. Komt de bal terug of gewoon de opslag van de tegenstander ontvangen, wordt die door mooi voortdurend te bewegen technisch bij de passeurs gebracht die dan lekker technisch ruim de aanvallers bedienen, die vervolgens altijd, wederom met groot technisch vermogen, er iets slims mee doen, hard of ingehouden. Tegenstanders moeten het gevoel krijgen dat Felco met meer dan zes spelers in het veld staat, zoveel wordt er bewogen, en als team gespeeld.

In begin van set twee zien nu ook de ouders die de weekendboodschappenbuit in de auto hebben hoe Felco Richa nu direct bij de keel grijpt. De coach wordt er een tikje kribbig van. Maar mede door ook de voortdurende huphup van de bankzitsters komt het rode Richa nog even terug tot 6 – 5, om dan stukje bij beetje te moeten afhaken. Moeten, omdat Richa, dat zelf verdienstelijk steeds weer probeert te volleyballen, op alle fronten het moet afleggen tegen een beter Felco. In een nog steeds hoogstaande partij loopt Felco steeds verder weg, om met een opslagbombardement na 19 – 15 Richa in een haal knock out te meppen: 25 – 15.

Het is een grote verdienste dat Richa desondanks met goed en enthousiast volleybal blijft proberen. Daarmee is het natuurlijk ook kampioenkandidaat geworden. Maar het moet in set drie snel definitief de meerdere erkennen in Felco na wederom eenzelfde opslagbombardement van 5 – 2 in een move naar 16 – 3. Even later is het al 25 – 12.

Felco is winterkampioen, na een match van voor scholieren verrassend hoog niveau. Felco bezit puur goud. Met zeker een handvol potentiële divisiespelers. Ga daarbij niet af op uiterlijk. Want klein en groot, jong en oud, ze kunnen er wat van. De lezer is geen namen tegengekomen. Dat is eigenlijk wel jammer, maar een volgende keer dan maar. Want allereerst zijn de prestaties, zeker bij jeugd, teamprestaties. Ten tweede moeten de namen eerst ook breed bekend worden. Dus is de eis: foto’s van team en individuele spelers in outfit met nummer en informatie door speelsters zelf te bepalen op de mooie Felco site. Want schande dat dat nog niet gebeurd is. En natuurlijk moet de lezer zich uitgenodigd voelen dit sterrenteam zelf in actie te zien. PuntNL.

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw