rook

Weer een spannende zaterdagavond in het verschiet. De Felcotrots gaat richting Antwerpen. Onder de rook liever. Nou, gewoon die kant op. Spelen tegen Temse. Waarbij meer en minder volleyfamilie bekenden.
Het heilig en ander vuur zal stevig opflakkeren, want opgepord. In de heenronde bijvoorbeeld, waar de bezoekers zich naar verluidt onheus en ongehoord en ongekend vijandig zijn verwelkomd. Het woord welkom onwaardig dus. Dixit in ieder geval en onder andere de voorzitter: ‘ Nog nooit zoiets in een verslag meegemaakt’. Niet moeilijk als er in eigen kring, en als troost voor hem in meerdere kringen, van een verslag überhaupt geen sprake is. In het land der blinden… Gevoelige tenen in ieder geval. De realiteit kan pijn doen.
Het moet voor de thuisploeg een makkie worden. De bezoekers zijn immers aangeslagen wild na verlies tegen een nietig Brugge. En geen kampioenschap meer in het verschiet. En stevige hinkepoten. Alle hemellichamen staan dus goed voor Temse tegen de huidige vice kampioenen. En kans om de dubbele puntenscore op de ranglijst te milderen.
Komt allen kijken, kenners. Kijken hoe de beruchte Felco-opslagen worden verwerkt, de kittige aanvallers gestopt, waar de teamgeest behouden blijft en of de mannen van Temse hun stoer en macho onder controle hebben. En beoordeel zelf bijvoorbeeld of het verslag ervan de volleybalwerkelijkheid weergeeft. Want van dat van horen zeggen kan er zelfs oorlog komen. Voorjaarsvrede. puntNL

geschreven door

3 Responses to "rook"

 1. Zen says:

  Geachte heer Opperkees,

  De rol van underdog staat jullie niet echt.
  Straf ook dat er net nu, als primeur al een voorbeschouwing is van komende matchen. Daar is onze voorzitter ongetwijfeld jaloers op, want wie wil er geen tegenstanders die extra gemotiveerd aan de start komen door de opruiende, met al dan niet met eloquente volzinnen doorspekte verslagjes van een toeschouwer.
  Het is maar volleybal…

  Hopend op een sportieve match.

  De doublure van de dwergopposite

  Beantwoorden
 2. zatte zaalwachter says:

  Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar het ongetwijfeld objectieve en sympathieke verslag van de Neerlandsche taalmaestro!

  Beantwoorden
 3. Nen Antwerpse macho says:

  Waar is da feestje? Waar blijft da feestje? 25-15, 25-13…
  Verslaggever doodgevallen???

  Beantwoorden

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw