schijnsel

Schijnsel
Langs St. Niklaas de provinciale weg naar het hoge Noorden. Steeds donkerder, als altijd richting buiten. Deze kant op vol met vertragende vernauwingen, hobbels en ander na-aperij uit het nog verdere Noorden. Daar is het vertrouwde neon-schijnsel zoals langs alle provinciale wegen. Plaatsen van relaxed poesjes knijpen in het donker. Honden juist wel, maar geen mens op straat. Je weet dat ze er zijn. Ook in Stekene om een match te spelen tegen Gavere. Op het platteland moet je de achterpoortjes weten. Hier ineens links, parkeerterreintje op en onopvallende ingang richting speelvloer. De reserves hebben net twee punten gepakt, er wordt ingeramd. Van een ander duister poortje komt ineens flink wat volk toegesneld. Vergrijzing alom. Van lieven of schoon import geen glimp. De massale starthugs bij de start van de thuisploeg doen daarom denken en fronsen, vreemd en geforceerd.
Op papier moet de glimp van vorige keer een gloei worden. Mogen en moeten het doen: de trainer Mol maar aan de kant, evenals zijn assistent, Theo en nu Ken in de midden, Wim weer eens van aftrap aan de pass, Olivier pront op de libero, Jonathan, Pieter en, met al drie sets in de benen, Jeroen. Bij Gavere wordt toch niet gepest?
De Kemzekestekenemix van reuzen en dwergen kunnen Gavere tot 8 – 10 redelijk bijhouden, maar moeten in een positie de rol lossen tot 8 – 16. Verder gesputter zou de thuisploeg nauwelijks helpen: 15 – 25. Bij Felco doet iedereen rustig, maar vooral in vertrouwen zijn werk. De receptie komt alleszins redelijk, de passes ruim genoeg en Jeroen valt totaal niet uit de toon. Er straalt iets ook, en dat is bedoeld met vertrouwen, van ingespeeldheid. Moet gezegd dat de tegenstanders een beetje meehielpen.
Dat belooft. Maar dat viel tegen. De receptie ineens een stuk minder. Wild geraas, maanden voordat Sinterklaas in het land is. Het besluiteloosheidsgen vanWim speelt dan direct weer op, en schijterij leidt tot weer te lage ballen, waardoor bijvoorbeeld eigen Jesus lam wordt gelegd. Maar liefst zeven directe punten, want opslagmissers. Als je van sensatie houdt is het leuk, die ralleys zoals bij de jeugd. Na een minuut of twintig is met hetzelfde team de ontnuchtering daar: 25 – 16. In set drie tijd voor Jeroen naar de bank voor Stef, maar het draaien bleef vierkant. Vooral de receptiecurve bleef in dalende lijn. Opmerkelijk was wel het nog steeds vertrouwen in elkaar. De assistent kon wederom niet ondersteunen, want bewaarde zijn time outs zoals bijna alle coaches uit de provincie vroeger tot de 14. Als een soort uitstel van executie? Heb dat nooit begrepen, maar dat overkomt Felco in 2013 in een spannend slot van set 3 waar het gaat om het eerste wedstrijdpunt; 25 – 22.
En kijk, het mooie van sport, van dit keer een zwakke tegenstander ook. Die gaan ineens flink falen. Opslagblunders, geforceer en massaal niet te remmen gejank, heet dat daar ook nog gebleit?, tegen de arbiter. Doen ze zichzelf voor een deel de das om. En die das wordt flink samengesjord door ingekomen trainer/passeur Mol. Niet dat die de aanvallers perfect bediende, verre van, maar was geenszins besluiteloos, daadkrachtig dus: 15 – 25. En dit werd allemaal volgehouden in de beslissende set: 12 – 15. De eerste winst is een feit.
Wat is die waard? Meer dan een glimp? Er lijkt meer ingespeeldheid en onderling vertrouwen. En er is de duidelijke individuele klasse, zelfs om kampioen te spelen. Voor het eerst bijvoorbeeld was daar weer eens een onnavolgbare opslagreeks van Theo, waar naar later bleek heel Kemzek op had getraind en dus diarree van kreeg. Het is echter maar Kemzeke, die toch niet lijken te kunnen eindigen in de linkerkolom van de ranglijst?
Komend weekend al is het andere koek, een serieuzer test. Ruislede komt op bezoek, vol met ook flinke klappers, maar met nog wel een pover resultaat. In Gavere wordt gehoopt op de opstelling van vorige week aldaar.
Via achterpoortjes bleek het onverwacht daar in Kemzeke nog lang gezellig te kunnen worden. De neon bleek diep in de nacht daardoor minder uitnodigend. Er moest trouwens de dag erop een serieuze vobogger aan de kant worden gezet. Iedereen op post natuurlijk, en inderdaad aan de kant gezet. Hun beste speler was er natuurlijk niet bij. Wij weten beter en zijn beter. In ieder geval altijd mentaal. Dat wordt komende zaterdag weer verwacht. Provoo.nl

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw