Eens

Eens.
Er moet reclame gemaakt worden voor de laatste match van de kompetitie 2013/14, ook nog eens een thuismatch. Alles wat volleybal en Gavere een goed hart toedraagt kan en mag dat laatste treffen niet missen. Bedenk alleen al dat het de laatste serieuze match van Wannes zijn carrière is… Allen dus acte de presence, morgen zaterdag vanaf even voor 19.00 uur.
Deze aankondiging moet kort, en in een tijd dat de trouwe lezer fors tekort is gekomen. Excuus mijnerzijds. ’t Is niet anders, ga hier niet zielig doen. Traditioneel al meer buitenstaanders, maar blijkbaar heeft de verslaggever tussen haakjes van Zedelgem vooraf zijn eigen websitecommentaar de Felcoreactie wel gelezen. Zo hoort dat. En moet weer hier gezegd worden dat voor volleykenners de winst van Felco op het toen nummer twee in de lijn der dingen ligt. De coach van Zedelgem moet voor zijn kennis worden geëerd, een standbeeld worden opgericht, hoewel de man mij onbekend is en misschien wel een klootzak, maar een kennerklootzak. Advies aan Zedelgembestuurders: laat die niet vertrekken.
Tel even mee. Een terugronde telt exact 11 matchen. Vorig weekend om 20.00 uur aan de afslag tegen kampioen op straatlengte, Comines, te Wervik had Felco daarvan 7 op rij gewonnen. Gezien heenrondefalen leverde dat overigens niet meer dan een valse plaats 7 op de ranglijst op. En Felco liet zien wat ze al sinds het heel vroege voorjaar laat zien en waarom het in de volleygeschiedenis van Vlaanderen gekend is: niet in gestalte, of techniek de beste, maar een enorm team dat altijd, altijd als team kan terugslaan. Je bent nooit van ze af. Een analyse is onmogelijk, want het ging en gaat om echt wel grote karakteriele verschillen tussen spelers waarvan je denkt dat ze misschien beter een andere sport zouden kiezen. Maar het ondanks de verschillen onderlinge vertrouwen is het wat het is, hoewel dit op zich al wel een enorm containerbegrip is. In de eindeanalyse wellicht nog wat meer hierover.
Feit is dat in een 5-setter ook de ruime sympathieke ‘ Franse’ kampioen is verslagen. In de eerste en laatste set zelfs ruim. Wat een gedrevenheid, wat een drang, wat een acceptatie van elkaars falen. Geschiedenis. De meeste punten in de eerste set voor de kampioenen waren het gevolg van Gavere-opslagmissers. Want Jean en Simon zijn zachte jongens en hadden medelijden. Comines forceerde en forceerde, hard, maar uit en uit. Moet je weten dat ook nog Maarten skiën was, en dat Stef, verdomme, toch af en toe aan een soort faalangst lijdt. Daar is geen reden toe, fouten maakt iedereen en zeker als je jong bent…. Moet wel gezegd dat ervaring een grote rol speelde, want dan kom je bij slimme Theo, ook lepe Jean, vaste waarde Pieter, steeds vastere en vertrouwder breed verdelender Bram, maar ook alsmaar betere Simon, genoemde Stef, en dit keer niet te vergeten Olivier die vooral als ralleyman zijn dit keer beheerste talent bewees.
Felco maakte de alom in de media verwachting wekkende aandacht kompleet waar. Met de Felcomeegereisden , twee jonge lieven, Kuip ongevoelig voor sterke lichaamgeuren van rond de taalgrens, voorzitter Paul en met gevoel voor belangrijke geschiedenismomenten immer aanwezige Piet, maar ook papa en mama Pieter, en bij allen de kenmerkende humor, was het met ook de mannen van Comine mooi nagenieten. Drank, bitterballen, miniloempia’s van Bram. Er viel zelfs het woord euforie.
Kan in de laatste match komende zaterdag ook het nummer 4 van de ranglijst aan de zegekar gebonden worden? Dat zou dan overwinning nummer 9 , van dus de 11, op rij zijn. Nu al maar dan ook nooit vertoond! Op volle sterkte. Komt dat zien. Van waar ook. PuntNL

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw