ogen

Bijna oktober en toch in Bermuda op de parking van de thuishaven ‘Vierklaver’ op de vroege zondagochtend in een opvallend stille en vredige omgeving. De mensen van Gavere prefereren blijkbaar het gezin en of bed boven de dag van de klant. Er wordt een geloofwaardig zwoel verwacht. Binnen moet daarvoor nog wel een beetje gestookt worden. Letterlijk, maar ook figuurlijk, want Cosmos Wontergem komt op bezoek, een op papier heuse klepper.
Met libero Fred elders wegens activiteiten en Alain met nog pijnlijke voetboog onoptreedbaar, althans als speler, wordt er plezierig opgewarmd, na alweer grote startverhalen in de kleedkamer over verdwenen ballen en de avond ervoor … Waar bijvoorbeeld Piet, nu gebombardeerd tot libero, tot 4.00 uur de platen draaide. En ook nog eens in aanwezigheid van medespelers. Echte teamspelers, die van Felco Gavere A Vobog.
De jeugdige, deels pittig ervaren, bomen van de bezoekers tonen reeds bij het inslaan zowel hun vermogens als wens. En bewijs van hun eerder gewonnen matchen. Felco, gemiddeld bijna een generatie ouder en van minder gestalte, deinst daar ook dit keer op zich helegans niet van terug. Bovendien is er dit seizoen nog meer ervaring toegevoegd. En als de passeur die hele match heel blijft, moet er toch zoveel tegenstand kunnen geleverd worden dat aan het eind de sterkste heeft gewonnen?
De sterkste heeft gewonnen. Wel Cosmos Wontergem. Verlies dus voor Gavere, en dat doet natuurlijk op zich geen deugd, want niet de bedoeling van alle sport. Nochtans kwam Felco met een bliksemstart. Na direct een paar mooie combinaties, bracht Wannes van de opslag in een indrukwekkende reeks grote angst bij de bezoekers. Er werd daar direct naar de sterkste opstelling gewisseld. Er brak echter geen paniek uit, en terwijl Felco toch in groot vertrouwen haar gewone ding bleef doen verdween langzaam de aanvankelijke 13 – 4 voorsprong. Die ergens aan het einde van de set helemaal de mist in ging. Gavere weet dan zoveel veerkracht te tonen, vooral goed te blokkeren, en een mooie 25 – 21 op het bord te zetten.
In de volgende sets ging het als glijden van het touw door de vingers. Aanvankelijk uiterst langzaam. Gavere vecht voor wat het waard is, en dat bleek heel wat. De Wontergemroutiniers, met ook nog eens een flinke gestalte, raakten nooit echt van slag. Geholpen door toch flink wat opslagfouten van de thuisploeg en de wat mindere opbouw kon de aanval van Gavere dit alles niet meer overcompenseren en gingen de bezoekers met alle punten aan de haal. De beste ploeg heeft gewonnen. Dat was de unanieme mening van supporters tot spelers en trouwe nog zonder hulpmiddelen klaar ziende arbiter Pierre.
Hoewel voorspellen voor de toekomst moeilijk is, moet op grond van de ervaringen geconcludeerd worden dat hier wellicht de kampioen in de ogen is gekeken. Doorgaans worden op allerlei terreinen des levens gratuite stellingen geponeerd. Gratuit omdat ze inclusief hun onderbouwing niet opgeschreven worden en er later dan nooit op afgerekend kunnen worden. Soms zijn dat beweringen met grote gevolgen, zoals dat de toekomst voor zeker onze kinderen slechts alleen gediend is met een kleinere overheid. Kan daar bewijs van worden geleverd? De statistieken tonen dat zonder uitzondering alle in wat wij rijke landen noemen de overheid een zeer groot beslag legt op de economie., de markt fors corrigeert. In landen met een veel kleinere overheid en grotere marktwerking zou vrijwel geen enkele inwoner van dit vredige land willen wonen. Kunnen we over een tijdje even evalueren? Dat gaan we ook doen met de stelling nu al dat Wontergem dit seizoen, ijs en weder dienende, hoge ogen gaat gooien.
Komende dinsdag staat de match in en tegen het verre Zwalm op de kalender. Ook al een ongeslagen ploeg. Maar een keer moet de eerste keer zijn, toch? PuntNL.

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw