riemen

Riemen
Met elkaar een dagje uit. Dit keer naar Hemiksem. Het verre Hemiksem. Meer dan een uur knus opgepakt in de bolides. Naar de streek waar de eerste werkdag van de komende week geen eerste werkdag zou zijn. Richting het Antwerpse. Onderweg steeds meer dertig meter hoge palen met een grote gele M erop. Antwerpenaren zijn blijkbaar de grootste gretige wereldse happers. De mannen van Gavere zouden ook aanschuiven. Vakantiestemming. Eerst die tegenstander wegschuiven. Met de gedeukte selectie. Roeien met de riemen die er zijn.
Daar in Antwerpen moet iets van Brams bravoure in hem boven zijn gekomen. Start aan de pass in de reserves. Strekt weer eens na lange tijd de benen, trekt zijn stoute schoenen aan. Anderhalve set lang. Is hij de oorzaak van de walk over van de reserves tegen die van de thuisploeg? Moet haast wel.
De hoofdmatch blijkt een ander paar mouwen. Zeker zonder Bram? Ja, zonder Bram. Maar wel met zijn nu al even talentvolle Yentl op die plek, Wim en Pieter wederom buiten, Wout libero vanzelf, Ken en Bert in de midden, en Theo op opposite. Het jonge frisse Hemiksem gaf maar liefst twee sets Gavere geen kans. Felco speelt te steriel, te voorspelbaar, te doorzichtig. Als boter in een ook nog eens te koud afgestelde frigo. Wat was die hal pools koud. Hemiksem moet positief geschrokken zijn na alle stoere berichten over het Felco-optreden in het verleden. Weliswaar wisselproblemen, maar kijk maar uit. De thuisploeg hoefde eigenlijk aanvankelijk niet echt goed uit te kijken. Felco draaide vierkant, en alle aanvallen van de gevreesde bezoekers konden gemakkelijk gepareerd. Felco heeft spijtig genoeg een terecht excuus. De kwaliteit van erg veel teams dit jaar ligt erg dicht bij elkaar. Dan kunnen juist ervaren spelers net dat beetje verschil maken dat bepalend is voor winst of verlies. En juist nu al een trio daarvan moet Felco missen. Tot nu was het allemaal redelijk goed afgelopen. Maar in de eerste sets daar in Antwerpen niet. Het waren sets met de begrijpelijke reactie dat als het niet loopt er voor voorzichtigheid wordt gekozen. Voorop door passeurs. Zeker door jonge passeurs. Geen fouten maken, hopen op grip op de match. Dat tegenstanders in de fout gaan. Dus erg veel aanval over buiten. Waar dan al uren een blok staat te wachten. Er is dan eigenlijk maar een remedie: iets van alles of niets. Ervaren spelers doen dat voor zichzelf, de anderen in het team zien en accepteren dat, ook bij mislukken daarvan. In Felco-omstandigheden kan slechts de coach ingrijpen: ‘ jongens het draait niet – meer spreiden, ook bij mindere recepties- meer risico’s nemen- proberen over andere boeg dus – niet erg, eigenlijk wel ha ha, als het mislukt – ik neem het risico’.
In set drie wordt dan een variant daarop geprobeerd. Theo mag dan op alle plaatsen noodgedwongen zijn ding redelijk goed kunnen doen, maar ideaal is anders. Hij hangt er dit keer op die opposite maar verloren bij. Maarten dan daar terug, niet voor de voluit vanzelf, maar met de ervaren leepheid. Theo naar het vertrouwde midden. En daar ook sterk opkomende starring Sjoerd. Alleen de opstelling al boezemde vrees in bij de jeugdige Antwerpenaren. Felco probeerde weer als vroeger, veel meer spreiding, niet altijd perfect, maar wel dreigend. Iedereen kreeg er meer ruimte door. Het Hemiksemblok bleek nu ook de vergietfunctie te hebben. Set drie fors in de sacoche. Het elan ging door onduidbare factoren niet verder dan 8 – 8 in set vier, de laatste.
Jammer is de kwalificatie. Niet getreurd. Kermismuntjes wisselen en die wederom aan de ruime bar. Voor bitterballen ook. Waarom bitter? Moet met mosterd zijn, niet? Bezoekers zijn zeker ook ervaren bitterbal liefhebbers. Meer Hollands dan gedacht?
Komend weekend tegen het nummer twee. Met voluit vrolijk heeft Felco daar zeker zicht op een zege tegen dat Zovoc. Dat na eerste verlies in dit weekend toch ook een beetje in zak en as moet zitten. Eens een robbertje roeien met de riemen waarover Gavere beschikt. PuntNL.

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw