Geniaal

Geniaal
Woensdag thuisspeeldag. Op de kalender staat een bezoek van Stacco. Half negen en de vriendelijke basketters hebben hun traditionele steigerungen bezweet en hijgelijk net achter de rug. Het is het moment voor alweer het vijfde optreden van het dit seizoen voor het eerst acterende gemengde vobogteam van Gavere. De allereerste set werd verloren, daarna geen enkele meer. Het is nu al de enige nog ongeslagen ploeg op de ranglijst. Enige reputatie is reeds opgebouwd.
Waar blijven de tegenstanders? Het weer is weliswaar niet om weg te trekken, maar in een wagen moet het toch lukken in het donkere gemiezer en minder zicht. Het veld wordt ingericht, het net geplaatst en op de juiste hoogte geduwd liever. Het inspelen is begonnen. Het is kwart voor negen en het beetje publiek wordt ongeduldig. Waar blijven de bezoekers? Nog een kwartier later start na een heuse extra voorbereiding een felle onderlinge volle pot volleybal. Fraaie acties na fraaie acties, van iedereen, in een serene harmonie en bijna yogastijl. Moet geweten zijn dat dezelfde vooral mannen in het mannenteam dan weer andersom daar er nogal wild en woest tegenaan gaan, en juist tot wat milder moeten worden gestemd.
De praktijken van het Gaveremannen A-team hebben bij insiders als outsiders al tot een forse reputatie geleid. Dat is na een paar maanden ook al het geval bij Gavere Gemengd. Op zich niet zo gek natuurlijk, omdat de mannen in beide ploegen hun mannetje staan. Tegelijk wordt er alom gefluisterd en beweerd, weliswaar niet zo’n positief reputatie-element vanzelf, dat bij alle spelers en speelsters kleine, maar vooral grote stukken af zijn, ontbreken. In zo ongeveer alles zijn ze, dat zeker, fors anders dan de gemiddelde recreant, maar het is blijkbaar ook de bijdrage aan het betere puntenwerk bij een onderling ogend ongekend spel – en ander plezier. Na eventueel vragen en wat bedenktijd zouden de acteurs het niet hebben over een hoek af, maar iets extra bij. Alles rond deze volleyavond van Gemengd lijkt daar een ultiem bewijs van.
Gedoe, dat is het milde woord voor de samenstelling van de kalender bij en door de recreatievolleybalbond aan het begin van het seizoen. Als dan eindelijk alles duidelijk is, gaan gedrukte exemplaren naar alle leden die hun jaaragenda ermee inkleuren. Actieprioriteit, wensen van mensen rond moeten wijken. Officiële site-gegevens bij de bond moeten in de praktijk vaak met een korrel zout genomen worden, want vaak achterhaald. Allemaal dus naar de zaal, kleertjes, sportschoenen, schone onderbroek en sokken, etc., bij. Na afloop van nu wegens afwezigheid van tegenstanders de pittige en plezierige trainingsarbeid de douches te hebben getest, favoriete drankjes voor de neuzen, blijkt uit nog eens een doorgenomen kalender dat de match evenals inderdaad op de site aangegeven, eerst op 23 maart van het volgende jaar is gepland! Geniaal.
Hoezo geniaal? Bij de betrokken Gaverespelers, kalenderorganisator voorop, moeten onbewuste, als vierde dimensie omschreven extra magische krachten aanwezig zijn. Een deel van de hersens dienen blijkbaar toekomstbelangen door er concrete praktijken aan te koppelen. Volgende week op hetzelfde uur is er een bekermatch tegen het vooralsnog nummer een van de ranglijst van de andere poule gepland. Wat is er dan met de onbewuste gedachte anders twee weken aaneen voor het ritme van toppers funeste geen bal toucheren, niet ideaal om twee maanden op voorhand op papier voor de week ervoor een officiële match te plannen, die dan een fraaie gemotiveerde training zal worden voor die serieuze bekermatch? Er is bij de Gavere-spelers blijkbaar meer dan slechts hemel en aarde. Geniaal! Provoo.nl

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw