Bekeroppositie

Bekeroppositie
De ware sporter doet het het liefst met een fikse tegenstander. Winnen van te zwakke opponenten mag dan wedstrijdpunten opleveren, geenszins het plezier waarom het uiteindelijk gaat. Integendeel, na afloop valt er niets over zo’n match te zeggen en er gezamenlijk over na te genieten.
Nieuwe ploegen moeten begrijpelijkerwijs onderaan in een competitie beginnen. Dat geldt ook voor Gavere Gemengd, dat twee maanden geleden haar debuut beleefde. Het risico te moeten spelen tegen duidelijk te zwakke ploegen is dan logischerwijs aanwezig. De allereerste confrontatie in derde vobog, echter, was direct een spannende en bevredigende. De afgelopen maanden was het spelplezier in de daaropvolgende wedstrijden helaas verder tot heel ver te zoeken. Dat is dan niet anders. Kwestie van doorbijten en met geduld en humor het seizoen doorkomen.
Natuurlijk is er ook voor alles met bekers ingeschreven, want dan kans op tegenstand van hoger niveau. In de eerste ronde van de vobogbeker blijkt geloot tegen de ranglijstaanvoerder van een andere derdeklasser, Toesjee uit Lovendegem. Dat was iets om afgelopen woensdag thuis naar uit te kijken. Zeker ook voor kapiteine en rijpervaren Heidi, die wel weer eens tegen een stootje wenste op te kunnen, waardoor ze op facebook effectieve reclame voor bezoekend publiek heeft gemaakt.
Bij inspelen blijkt reeds sprake van een tegenstander die niet alleen sterker is dan alle ploegen in eigen competitie, maar ook dat alles uit de kast zal moeten om deze eerste bekerronde te overleven. Tijdens het echte werk werd het voorgevoel snel bewaarheid. De bezoekers vormden een fraai evenwichtig team, met een 2 – 4 systeem waarvan de helft man, twee ervaren relatief jonge middenmannen die de fraaie passes prachtig bleken te kunnen wegdraaien langs het blok, en met een ervaren groot oplossend vermogen vooral door op de juiste momenten en logisch ook bij wat mindere ralleyballen aan het net knap over het veld verdeeld, zelfs gecamoufleerd, te leggen.
Opslagdruk blijkt niet alleen in ieder geval bij provinciale vrouwen, en bij tegenstanders in eigen competitie belangrijk en vaak uitslagdoorslaggevend, ook in deze match was sprake van veel opslaggeweld. En wel van beide zijden, dus ook van de kant van Gavere. Gavere speelde sowieso geenszins een slechte partij; iedereen kreeg vanzelf de kans zich te tonen en deed dat uiterst beheerst en met volle inzet. Vooral als rekening gehouden wordt met in verhouding tot de eerdere matchen veel hoger speltempo. De tegenstand en het tempo deden de thuisspelers bij tijd en wijle wel wat verkrampter acteren. Gavere mocht slechts drie keer aftrappen, want met 16 – 25, 15 – 25 en 17 – 25 (bereikt na een achterstand van 20 – 17 in eenzelfde positie), bleek Toesje ondanks de mooie tegenstand duidelijk te sterk.
Na afloop had iedereen de match als plezierig ervaren. Ook de overwinnaars, die als eerste team van zeer vriendelijke spelers nog even samen in de kantine gezellig nableven kaarten en drinken. Waar bleek dat ook zij dit jaar voor het eerst samenspelen in vobog, met een mooi harmonieus relatief jong team met zelfs een jarenlang ervaren recente ex-divisiespeelster.
Jammer natuurlijk dat de uitschakeling in de beker al in de eerste ronde plaatsvindt, en er een flinke tijd geen kans meer is om uitdagender een hoger niveau dan in de eigen reeks te spelen. Gavere Gemengd zal de verliesschuld ook nimmer aan extra-volleyoorzaken wijten, aan bijvoorbeeld de prestatieslechte luchtkwaliteit in de hal, waartoe die onnozelaars van vluchtelingenopvang blijkbaar wel toe in staat zijn. Punt.NL

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw