Vlot

Vlot
Kort en bondig. Niet dat langdradige. De laatste thuismatch van het jaar. Traditioneel op de woensdagavond na de basket. Diesels komt op bezoek. Wegens gemiddelde leeftijd trage starters? Dan kan Gavere Gemengd wellicht nog als Turbo Diesels uitkomen. Want gemiddeld zeker niet jonger. Die titel is reeds vergeven aan de Pinteclub van sympa Johan, speler van eerste Gavere Vobog mannen.
Fris en vrolijk. Dat bleek motto en uitvoering van de thuisploeg. Iedereen had er enorm zin in, huppelde onophoudelijk heen en weer. En op en neer. Dartelen. Gaelle opvallend voorop. Kreeg ze een week eerder nog de schijterij van op buiten te moeten spelen, nu was van die onzekerheid niets meer over. Haar houding: kom maar op. Met of zonder blok, man of vrouw aan de andere kant, ze klapte snoeihard alles en iedereen weg. Kreeg natuurlijk ook mooie uitgekookte passes van Heidi. Die op haar leeftijd zelfs nog kon verrassend genieten van wat haar medespelers allemaal met haar diensten deden. Was Jolien ook al erg goed gezind. Dat papa Ed na wat weken zich weer present meldt, doet papa’s kindje duidelijk goed. Bruingebrande Ed is terug van tuinmachinesleveranciers uitstapje naar Tenerife, en ook al zo fris in het hoofd. De eerste ballen nog teveel geaaid, maar al snel geraakt als door een honkbalknuppel.
Het lijkt wel afgesproken, hoewel natuurlijk onmogelijk. Dries wil en kan na een half jaar peesleed met grote focus weer zijn kunsten tonen. De voortdurende focus op de harde klap in de midden lijkt een gen van hem. Die is er van meet af aan. Als vanouds. Waarvan Heidi ook al positief oogjesglimmende. Evenals haar zus Marleen. Hoewel zeer bescheiden past ze vice versa geheel in dit kampioenenteam. Na jaren met natuurlijk niet soepeler geworden zonder bal natuurlijk eerst weer even wennen. Haar allerlaatste opslag van de match was al een fraai visitekaartje. Voor de toekomst. Want met het aantal vrouwen is er een risico. De van nature immer vrolijke tweede speeldochter Sylvie is voor een flinke tijd out. Wat U wilt TO of KO. Maar weer eens gebleken dat een lichaam onvoorspelbaar functioneert. Nu moet de meniscus door het mes worden beroerd.
Fris en vrolijk. En relaxed. En dat een hele match lang. Bij elke afzonderlijke speler. Niet alleen de reeds hier in de picture. Een fris, vrolijk en relaxed team ook. Papa en chef d’equipe Fret deed ook zelf duitpunten in het zakje. Deed ook Franky zijn stressloze ding. En mocht Tut zich de sigaret wat meer tijd dan anders laten smaken. De hele match dus een mooie opbouw plus afronding. Opvallend nu ook de hele match lang reeksen scorende opslagen. Die zijn er traditioneel ook al, maar zwakken bij zwakke tegenstanders na verloop van wedstrijd af. Niet dit keer. Integendeel. Het leek wel een weddenschap wie de opponent het meest kon vernederen. Moet Gaelle alweer genoemd worden. Van haar hand en lijf kwamen opslagen zoals die in provinciale nauwelijks voorkomen.
De after party. Een tikje nog fris misschien, maar zeker niet vrolijk zaten de tegenstanders erbij. Vooral de mannen tegen gedesillusioneerd aan. Teleurstelling van verlies is begrijpelijk. Voor meer negatief minder. Jawel, logisch met ruime cijfers het onderspit gedolven. Geen deuk in het pakje boter kunnen slaan. Gavere maakte echter in haar goede stemming het spel. Maakte het tempo. Heeft er ook het technische talent voor. Ondanks duidelijke wil moet Diesels ondergaan. Want veel minder klasse. Bij een lager tempo valt dat veel minder op. Voor het publiek gingen de bezoekers, ook door desondanks getoonde moed, zeker niet af.
De in de tijd korte match gaf de kans tot langere uiting van het goede Gaverehumeur rond de toog. Waar komt dat extra’s vandaan? Geen angst meer voor de zak nu de Sint weer in Spanje zit? Bij jong en oud trekt het op verliefdheidgedrag. Franky en vooral weer Gaelle voeren hier de boventoon. Zou van waar ze op is een ja voor een fysiek en ander samenzijn zijn gekomen? PuntNL.

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw