Koningin

Koning
Het staat blijkbaar in de sterren geschreven. Zieners zagen het reeds einde zomer. In die dagen voor de Kerst 2015 is er reeds een kampioen gebaard. Welk ander team dan het gemengde van VC Gavere kan in de lange geschiedenis van de Vobogrecreanten zichzelf die titel schenken? Natuurlijk blijft de toekomst altijd onzeker, ook de nabije, maar er is sprake van aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. De grootste echte rivaal, in deze vredestijd liever tegenspeler, is in de in schemervallende late zaterdagnamiddag in de Warande te Wetteren definitief op de tweede plaats vastgeprikt. In een harmonieuze samenkomst van onderuitzittende prettige fysieke vermoeidheid met veel glazen langzaam keelglijden na afloop, erkenden de vriendelijke Wetterse gemixten hun meerdere in de bezoekers. Ze hadden immers alles gegeven. En dat was veel. Zelfs de klassespelverdeling en hoofdaanvaller konden de troon voor Gavere niet echt doen wankelen.
De conceptie van dit wonderteam vindt in de zomer plaats. Een volleybalfamilie kijkt elkaar in de ogen en maken een plannetje om het samen te doen. Ze kunnen en konden het reeds als persoon, en sommigen zelfs in een eerder volleyleven, goed met elkaar vinden. Onbekende vreemdelingen worden de deur gewezen. Opvallend zijn ook de fysiek echte families, twee papa’s, Fret en Ed , met hun zeer jonge dochters, Gaelle, Joline en Silvy. Wat is dat toch, de puntensuccesvolle trend bij Gavere dat krakkemikkige ouders met hun kinderen en vice versa samen willen spelen? De uitstraling van de hele groep, evenals de manier van spelen, zijn als die van een echte familie. Als een echte moeder geeft Heidi met haar prachtige passes iedereen kansen en aandacht. Franky kan van elke oudere een ideale zoon zijn. Tut haalt met het regelen der organisatorische paperassen die druk al weg en toont, zeker als zijn hondje meekomt, groots familiegedrag. Opa Piet doet elke keer weer zijn collectief prima ding. De karakters van om allerlei redenen de minder frequente invallers als de zus van Heidi, Dries en Bruno, komen puik met die van de anderen overeen. Een ongeëvenaarde samenstelling.
Vanzelf moet er onderaan begonnen worden . De eerste match is een thuismatch. Even nerveus wennen. De eerste set wordt door het nieuwe fenomeen verloren. Technisch grote leider Fret blijft rust uitstralen, heeft er alle vertrouwen in, zeker in de competitie. Maar bij in ieder geval de altijd gevoeliger jeugd bekruipt het angstige gevoel van als dit het niveau is, dan kunnen we onze borsten nog natmaken. Gavere kan in set twee direct het spel maken door reeds vaster te spelen. Dan al wenkt de eerste overwinning, en omdat de tegenstander om aan een goede recreatiewet te voldoen wisselt, voelt de thuisploeg zich met de eerste overwinning in de wolken. Laten nu die eerste bezoekers het knappe team met de moeilijke naam uit Wetteren zijn. Een ook gerenommeerd team ook. Evenals Gavere verloor het de eerste competitiehelft verder geen enkele keer een match, Gavere zelfs geen set. Op de ranglijst moet naar het nummer drie met een verrekijker en zoeklicht worden gezocht.
De Kerstmatch was voor beide ploegen de eerste in de terugronde. Nu was wel goed geweten wie daar in Wetteren te wachten viel. Woordvoerder Heidi maakte via allerlei oude en moderne media uitbundig aandacht voor het treffen. Om ook zichzelf en teamgenoten te peppen en te doen focussen. Zo doen echte teamsporters dat. Jezelf voor het blok zetten, de uitdaging volledig aangaan. Was er toch nog iets van nervositeit? Zeker niet spelend als een geoliede machine was er zoals geschreven de volledige winst voor de Gavere. De voorsprong bedraagt nu maar liefst zes punten en met de recente geschiedenis in het achterhoofd zijn de hier bovenstaande conclusies getrokken. Door weliswaar deze schrijver die niet aan de journalistieke wet van hoor en wederhoor heeft voldaan, want alles van horen zeggen. Voor dit sympathieke team wil hij alle goednieuws direct geloven. Punt NL.

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw