Nieuwe sportvloer en financiële compensatie voor volleybalclub

De gemeente Gavere gaat een nieuwe verende vloer aanleggen in de sporthal Onderbeke in Asper, die sinds kort de thuis is van volleybalclub Felco Gavere dat uit de sporthal van Gavere werd gezet na klachten over geluidsoverlast. De club kan ook rekenen op een eenmalige subsidie van 5.000 euro om het wegvallen van kantine-inkomsten te compenseren. “Een magere troost”, zegt clubvoorzitter Piet Bekaert.

Volleybalclub Felco Gavere promoveerde afgelopen seizoen naar eerste nationale, maar werd enkele maanden geleden uit de sporthal van gemeenteschool De Vierklaver in Gavere gezet. Dit na een klacht van een buur over geluidshinder. De club moet zich sindsdien behelpen in de sporthal Onderbeke in Asper, al is die eigenlijk niet geschikt. “We spelen er op een betonnen sportvloer die bijzonder nefast is voor de gezondheid van onze spelers. Geen enkele club van ons niveau moet op zo’n slechte vloer spelen”, betreurt voorzitter Piet Beakert. “Daar komt ook bij dat we het zonder kantine moeten stellen, waardoor we heel wat inkomsten mislopen.”

Om de club tegemoet te treden, gaat de gemeente nu een nieuwe verende sportvloer aanleggen, in afwachting van een nieuwe sporthal. Men voorziet hiervoor 80.000 euro. De club krijgt daarnaast ook eenmalige subsidie van 5.000 euro om het wegvallen van de kantine-inkomsten te compenseren. “Een magere troost”, vindt Bekaert. “De hele gang van zaken blijft frustrerend en laat een wrange nasmaak na. Het financiële verlies is veel groter dan de som die we nu zullen krijgen. We weten ook niet wanneer deze nieuwe vloer er zal komen, waardoor we niet kunnen plannen en anticiperen. De toekomst van onze club staat daardoor nog altijd op het spel.” Schepen Dirk Martens (CD&V) liet op de jongste gemeenteraad weten dat ook nog andere steunende maatregelen worden onderzocht. (TVR)

https://www.hln.be/regio/gavere/nieuwe-sportvloer-en-financiele-compensatie-voor-volleybalclub~a7596ecf/

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw