Nummer een

Een beetje sporter en supporter wil  in matchen tegenstanders reduceren tot toeschouwers. Uitgesproken of in het hoofd. Dat is bij Gavere niet anders. Want daar zijn het volleerde, getructe en talentvolle volleyballers en  veel meer dan een beetje supporters en sponsors. Die hebben kennis van zaken en weten hun ploeg kundig te prikkelen en geestelijk te ondersteunen, evenals hun eigen welbevinden. Want zo gezellig een matchke bijwonen!

Miste Gavere vorig seizoen in eerste divisie, Belgische subtop, uiteindelijk nipt het podium, dit jaar is de ambitie daar op te kruipen en als het even kan op het bovenste schavotje. Is dit allemaal grootspraak, praatjes voor de publicitaire vaak? Geenszins! De spelerskern is niet alleen verruimd, maar, belangrijker, met meer talent begiftigd. Hadden we al leipe Ludo, die wel even dreigde de boel in de steek te laten, maar zijn verstand heeft gebruikt, want wetende dat met deze groep er weer  iets kan worden toegevoegd aan zijn lange sportpalmares. Ook al de passeurs Stijn en Maxime. Stijn die in zijn nadagen echt niet het kaas van zijn brood wil laten eten en de onvermijdelijke fysieke teloorgang van elke mens uit stellen. Maxime, die de positief progressieve trend  kan doorzetten, weliswaar met een helaas kaboutergehalte, maar wel jong. Hebben we ook nog steeds Jeroen, vorig seizoen al supersub en dit seizoen zonder sub? Als teamgenoot was hij geestelijk al niet kapot te krijgen! En zal teamspelerkampioen Pieter zijn ding elke match vast nog vaster doen. En de middenlantaarn Dries, zelfs met gewenst minder  spelen, al bewezen tot grootse dingen in staat te zijn. En niet vergeten de broertjes; grote broer Wannes, net getrouwd,  die zijn wedstrijdervaring nog maar eens te gelde kan maken. Van de jongste, techniekwondertje Theo, mag nog steeds een progressie worden verwacht.   Vergeten we niet Maarten, die bij sterke schouder van achter de drie tegenstanders het dun door de broek doet lopen en geen genade kent. Een Maarten in vorm, en goed bediend, kan opponenten het spel alleen maar doen ondergaan. Hadden we ook al pinchhitter  Olivier, die vooral op trainingen, uitdagend  medespelers op scherp zet en  het beste doet boven halen .  En de trainercoach is dezelfde Ettoumi, een jaartje ouder,  leper ook?

En dan, tetteretet, de versterking. Een Jeroen die het zeker zal doen. Een, houdt U vast, Fries, naar het Zuiden afgezakt, een voor Hollandse begrippen uiterst bescheiden man, die zeker geholpen zal worden in te burgeren in taal en allerlei cultuur, om zijn krachten in het unieke Gavere te etaleren. Wolkom. Is daar ineens ook een derde broertje, de middelste, de langste.  Mong heet die, net vader geworden, en zal ook al in de midden zijn verantwoordelijkheid pakken.  En, nogmaals extra trompetgeschal: good old, dat wel, maar wonderkind Bart zal zich op de libero zetten en zoals vroeger de hele boel sturen, Gavere door stormweer en wind loodsen. Kenners weten als ook hij fysiek heel blijft, Bart alleen al de garantie voor een ereplaats zal zijn.

Je nummer een voelen door allemaal in een auto rond te rijden met de beginnende 1 op je kenteken is geen kunst. Dat Gavere richting dat getal raakt wel.

U wilt en kunt er allemaal op de een of andere manier bij zijn. Bij de thuismatchen rond het veld en in de bar. Eventueel mee op verplaatsing. Maar altijd op de vernieuwde site. Voor de wedstrijdverslagen, maar ook voor de voorbeschouwingen. Weet U wat bij thuisblijven wordt gemist.

Komend weekend gaat de kop eraf, giet it oan,: helemaal naar Geel voor de beker. En de week erop en verder  voor het eggie.

PS  Gavere is natuurlijk veel meer dan het vlaggenschipteam. Daarover later ook veel meer. Alvast wel even melden dat voor de scholieren meiden eenzelfde scenario mag worden voorzien.

 

 

geschreven door

Geef een reactie

Iets te zeggen?
Laat een berichtje na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw