Geschiedenis

1968:
Oprichting door enkele leraars van het Technisch Instituut Sint Amandus onder de naam “Volleybalclub Sint Amandus Gavere” in 2e provinciale. Het eerste seizoen werd afgesloten met een mooie 4e plaats. Het 2e seizoen was de 1e kampioenstitel al een feit, en er zouden er nog meerdere volgen……

1984:
Heroprichting en –structurering door toenmalig voorzitter en huidig ere-voorzitter Eric Polfliet, onder de naam VolleybalClub Gavere met stamnummer 2096. VCG was geboren in 4e provinciale!!!

1995:
Kampioen in 1e provinciale. De ploeg stijgt naar de nationale reeksen en mag nu meedoen met de “grote” jongens. In die ploeg zat ook ex-international André De Bosscher, die zijn mooie carrière begon en eindigde bij VC Gavere.

1997:
Promotie van 3e divisie naar 2e divisie. Trainer van toen was Luc Van Gansbeke, die 3 jaar speler was, en daarna 6 jaar lang het sportieve bewind voerde bij VCG.

2000-2005:
De jaren van de stroomversnelling:
– Oprichting van de eerste officiële jeugdploeg: meisjes junioren.
– Vobogploeg Bottelare wordt onder de vleugels van VCG genomen.
– Het eerste “Gavers OutSide Volley Event” is ook een feit.
– Doordat de meeste van de meisjes de reglementaire leeftijd van junior overschreden waren, beslist de club om van start te gaan met een Damesploeg in 3e provinciale.
– In 2002 wordt er gestart met meisjes kadetten.
– Door een groeiende interesse van de kleinsten starten we met een groep -12 jaar, of “de balgewenning”. Deze bestaat uit zowel meisjes als jongens. De jongsten onder hen zijn pas 6 jaar.

2006:

Na een sterk seizoen slaagt de herenploeg (2e divisie) er in om via de eindrondes de overgang naar 1e DIVISIE waar te maken. Gavere speelde nooit eerder in deze reeks en staat volgend seizoen voor een enorme uitdaging!! Ook de andere ploegen deden het zeer goed in de competitie, met een kampioenstitel voor de 4e vobog en ook de 3e vobog die een reeks hoger mag spelen. De damesploeg toont ambitie om komend seizoen te gaan voor de top in hun reeks!

2008:
De vobogploegen van VC Gavere en VC Zin-voll – beiden actief in 2e vobog – slaan de handen in elkaar en fuseren door onder het stamnummer van VC Gavere een nieuwe herenploeg in 3e provinciale op te richten. De nieuwe ploeg moet dienen om eigen opkomend talent in de rijpingskamer te plaatsen alvorens door te laten groeien naar onze divisieploeg.

2009:
Een absoluut berejaar voor onze herenploeg die kampioen speelt en zo de overgang maakt naar 1e NATIONALE ! En met daarnaast het behalen van zowel de Vlaamse als de Oostvlaamse beker.

2010:

Het verblijf van onze herenploeg in 1e nationale blijft beperkt tot één seizoen, vooral te wijten aan een pak blessureleed. De kern wordt fel verjongd met de bedoeling om binnen de 3 jaar terug te promoveren. Ook de meisjes doen het uitstekend met Top-3 klassementen voor zowel Kadetten, Scholieren als Dames.

En ondertussen blijft de club maar groeien en hebben we nu 7 competitieploegen en wordt de nood aan meer gediplomeerde trainers, trainingsuren, begeleiders, enz…. alsmaar groter. Om dit te verwezenlijken moeten wij noodgedwongen op zoek naar meer financiële middelen, teneinde onze jeugd een kwalitatieve opleiding te kunnen aanbieden, en zo onze seniorenploegen van degelijke opvolging te voorzien. Stevige funderingen zijn dan ook prioritair om een solide bouwwerk op te kunnen trekken!!

© Copyright - VC Felco Gavere - Volleybalclub Gavere vzw